Elektrische epilatie van haartjes in het gezicht is een uitstekende methode om voor altijd af te zijn van je overtollige haargroei. Het is de enige vorm van ontharen die echt definitief genoemd mag worden.

Door middel van een dun naaldje, dat in het haarzakje geschoven wordt, wordt heel gericht energie afgegeven. Bij de diathermiemethode komt alleen warmte vrij in de haarfollikel, terwijl bij de blendmethode in de haarfollikel een loogproces op gang komt. Dit loog ontstaat uit je eigen lichaamszouten door het stroompulsje. Zowel dit loog als de warmte bij de diathermiemethode vernietigen de cellen in het haarzakje, zodat er geen nieuwe haar meer kan groeien.

Deze methode is geschikt voor alle soorten en kleuren haar (zelfs voor blond, grijs of rood haar en heel dun haar). Hoewel elektrisch ontharen niet echt pijnlijk is, kun je, als je dit prettig vindt, je huid van tevoren verdoven met een verdovingszalf. Deze is op recept verkrijgbaar via de huisarts.

Omdat ik in het bezit van de ANBOS-specilisatie Elektrische Epilatie is het vaak mogelijk via de aanvullende verzekering een vergoeding te krijgen van je zorgverzekering. Uiteraard is dit afhankelijk van de soort verzekering die je hebt afgesloten. Vraag je zorgverzekering of jij hiervoor verzekerd bent. In de prijslijst kun je vinden wat de kosten zijn.