Acnebehandeling

Acne is een veel voorkomend probleem, niet alleen bij pubers en jongvolwassenen, ook na deze leeftijdsfase kunnen mensen er last van hebben.
De oorzaak is niet altijd duidelijk. Feit is dat de talgfollikel teveel talg produceert. Talg heeft als functie huid en haren soepel te houden en vocht vast te houden om uitdroging te voorkomen.

De talgklier mondt uit in een haarfollikel of via een porie rechtstreeks op de huid. Als de haarfollikel of de porie verstopt is, kan de talg niet meer afgegeven worden aan de huid en vormt zich een propje in de afvoergang. Gevolg is het ontstaan van comedonen (mee-eters). Door bacteriegroei kunnen deze comedonen gaan ontsteken en puistjes worden. Omdat de talg niet meer afgegeven wordt aan de huid, kan er ook minder vocht vastgehouden worden. Hierdoor kan de huid vochtarm en schilferig worden.

Bij een acnebehandeling wordt je huid gepeeld en zo ontdaan van de dode huidcellen die de poriën verstoppen. Daarna is het belangrijk dat alle comedonen vakkundig worden verwijderd, zodat zich geen nieuwe puistjes kunnen vormen. Een masker zorgt voor een grondige zuivering van de huid. Voor een nog intensievere aanpak biedt de Biopeeling van Neoderma goede resultaten  Verder is de verzorging thuis met de produkten die ik voor jouw huid adviseer, van groot belang voor het resultaat. Ook spreken we je voedingspatroon door en kijken of daaraan nog iets te verbeteren valt.
Bij de uitgebreide intake bepalen we de tijdsduur (30,45 of 60 minuten) van de behandeling en de frequentie waarin de behandelingen plaatsvinden. De prijzen voor een acnebehandeling kun je vinden in de prijslijst.

Omdat ik in het bezit ben van de ANBOS specialisatie Acne, is het meestal mogelijk via de aanvullende verzekering een vergoeding te krijgen van je zorgverzekering. Uiteraard is dit afhankelijk van de soort verzekering die je hebt afgesloten. Vraag je zorgverzekering of jij hiervoor verzekerd bent.